CV Hazırlamak için öncelikle aşağıdaki başlıktaki bilgileri kendinize göre hazırlamalısınız.
1)Kişisel Bilgiler
Ad-Soyad:
Cinsiyet:
Medeni Durum:
Uyruk:
Doğum Yeri ve Tarihi:
Askerlik Durumu:
Sürücü Belgesi:
2)İletişim Bilgileri
Adres:
Telefon:
Mail:
Web-Sitesi:
3)Kariyer Hedefi
Bu alan genellikle CV’ye bakan iş veren tarafından ilk bakılan yerlerden biridir. Başvurduğunuz pozisyonla ilgili ve şirketteki hedeflerinizle ilgili okuyan kişiyi etkileyecek gerçekçi hedeflerinizi yazmalısınız.
4)Eğitim Bilgileri
En Son Bitirdiğiniz Okul üstte olacak şekilde azalan tarihli öğrenim gördüğünüz okulları belirtmelisiniz. Bu bölümler sırasıyla tek tek CV-Hazirlama‘da açıklanacağından burada örnek vermedik.
5)İş Deneyimi
En son girdiğiniz işten ilk girdiğiniz işe doğru sıralamalısınız. Tarih ve Pozisyonunuzu kısaca tanımlamalısınız. Staj yaptığınız yerleri ve sürelerini belirtebilirsiniz bu bölümde.
6)Setifikalar ve Kurslar
Kartıldığınız sertifika ve kurları bu bölümde katıldığınız tarih ve seminer adı, sertifikayı veren yer ile birlikte en yeniden en eskiye doğru belirtmelisiniz.
7)Bilgisayar Bilgisi
Kullandığınız Office Programlarını yanlarına kullanım düzeyi ile belirtmelisiniz. Başvurduğunuz pozisyonda aranan bilgisayar bilgisinde içerilen programları kullanıyorsanız o programlar ve kullanım düzeyinizi belirtmelisiniz.
8)Yabancı Dil Bilgisi
Bildiğiniz yabancı dilleri en iyi bildiğiniz dilden başlayarak daha az bildiğiniz dile doğru karşısına okuma yazma dinleme seviyelerinizle yazmalısınız.
9)İlgi Alanları
Sosyal hayatınızda sizin için önemli olan ve yapaktan zevk aldığınız konuların en önemlilerini paylaşmalısınız.
10)Referanslar
Referans olarak gösterebileceğiniz, başvurduğunuz pozisyonun daha üst pozisyonunda yer alan ya da daha önce çalıştığınız iş yerinizde üst yönetimde yer alan kişilerin unvan ve iletişim bilgilerini bu alanda paylaşmalısınız.
Bu bilgileri tamamladıktan sonra CV Örneklerini inceleyerek bilgilerinizi örneklerdeki gibi word dosyasında yerleştirmelisiniz.